Het Jongerenfonds wordt onderdeel van de JongerenCoöperatie

Het Jongerenfonds gaat per 1-01-2023 een volgende fase in. Wij gaan aansluiten bij een groter collectief rondom jongerenparticipatie. Hierin krijgt het Jongerenfonds de rol om financiering voor jongeren toegankelijker te maken.

Het collectief waarbij we gaan aansluiten komt uit de koker van Praktijkpioniers. Praktijkpioniers is een organisatie die fan is van pionieren en businessmodellen creëren.

Het nieuwe collectief zorgt voor werk voor jongeren als projectbureau, talentontwikkeling via thema’s en jongeren kunnen zelf een maatschappelijk project opzetten in de vorm van een onderneming. De werkwijze is heel simpel via een menukaart.

Het Jongerenfonds gaat een van de speerpunten worden van het nieuwe concept.
De naam voor het collectief is de Jongerencoöperatie.